top of page
Studio BKL Via Belgica locatie meubels.jpg

De oude Romeinse weg tussen Boulogne-sur-Mer en Keulen was een 400 kilometer lange weg die de kanaalkust met het Duitse Rijnland verbond. In de 20e eeuw heeft deze verdwenen route, in het kader van de bewustwording van het Romeinse verleden, de naam ‘Via Belgica’ gekregen. Aan de Via Belgica zijn (verborgen) objecten gelegen waaronder villa’s, badhuizen, grafheuvels, wachttorens en vica’s.

 

Barry Kerckhoffs heeft in 2015 bij bureau VERBEEK een ontwerp opgesteld voor een rust- en informatieplek bij de Villa Onderste Herkenberg in Meerssen. Dit meubel was de aanleiding om te komen tot een Via Belgica meubel concept, waarmee meerdere bijzondere punten langs de route worden gemarkeerd. 

De meubels kennen een aantal specifieke details. Het grafische ontwerp van de letters VIA, waarbij één poot van de V verlengd is, vormt de basis van de meubels. In de bank-variant vormen de stalen letters VIA de constructie van de bank. Bovenop deze letters is het zitvlak aangebracht, waarop een informatiepaneel is opgenomen.

In meerdere aan de Via Belgica gelegen gemeenten in België en Nederland zijn de meubels geplaatst.

Via Belgica meubel Coriovallum.jpg

Via Belgica meubel 'Coriovallum'

Studio BKL
Kuileneindestraat 33
6231 KE Meerssen
T: +31 (0)43 3654450

E: Barry@studiobkl.nl

LinkedIn.png
bottom of page