top of page

Nieuws en media

Studio BKL_boom_Chinees Behang.png

1 juni 2023

Studio BKL bestaat vandaag precies twee jaren!

31-5-2023

Artikel Villa Kanjel in Stad+Groen. 

In de nieuwste editie van Stad+Groen staat een artikel over de renovatie van de tuin bij Villa Kanjel in Maastricht. Dit artikel is geschreven door Paul van der Sneppen naar aanleiding van onze wandeling en gesprek op 18 januari j.l. 

30-3-2023

Barry Kerckhoffs in het bestuur van de Stichting Limburgse Kastelen

Op 30 maart is Barry Kerckhoffs van Studio BKL toegetreden tot het bestuur van de Stichting Limburgse Kastelen

2 februari 2023

Vuursteenmijnen Plenkertstraat, Valkenburg. 

In Valkenburg zijn de nieuwe door Studio BKL en Bureau Verbeek ontworpen informatiepanelen (geactualiseerde publiekspresentatie) geplaatst bij de Vuursteenmijnen aan de Plenkertstraat.

18 Januari 2023

Studio BKL is geïnterviewd door Paul van der Sneppen voor het vakblad Stad+Groen. 

De interviews geven inzicht in de ontwerpen van de projecten 'Natuurtransferium Kunradersteengroeve Voerendaal' en 'Villa Kanjel' in Maastricht.

Januari 2023

Op 23 januari heeft Studio BKL een lezing gegeven over het Proosdijpark

In deze besloten lezing is een overzicht gegeven van de (tuin)historische ontwikkeling van het Proosdijpark in Meerssen in de periode 1792-1978.

25 september 2022

Beleefbaar maken Feldbiss-breuk, gemeente Beekdaelen

Nieuwe foto's van de Feldbiss-objecten (Gemeente Beekdaelen) zijn hier te zien.

10 september 2022

Opening van het nieuwe dorpshart van Bocholtz

Op zaterdag 10 september heeft wethouder Wiel Schleijpen het nieuwe dorpshart van Bocholtz officieel geopend. Samen met projectleider Louis Vankan en landschapsarchitecten Jeroen Verbeek (bureau Verbeek) en Barry Kerckhoffs (Studio BKL) knipte hij het lint door. Barry Kerckhoffs van Studio BKL heeft een korte speech gehouden, met als thema ‘Wat maakt een ontwerp goed?’, waarin hij in is gegaan op het ontwerpproces in het algemeen en de uitgangspunten voor het ontwerp van het dorpshart van Bocholtz.  

StudioBKL_IDOP_Bocholtz_Supervisie.jpg

21 juli 2022

Via Belgica meubel 'Bocholtz'

Op 21 juli is het Via Belgica meubel 'Bocholtz' geplaatst in Bocholtz, als onderdeel van het Integrale Dorps OntwikkelingsPlan. Het is het dertiende Via Belgica meubel, in de serie meubels die geplaatst zijn tussen Riemst (Be) en Rimburg (Nl).

juni 2022

Momenten in het park

Op 26 juni is de fototentoonstelling 'Momenten in het Park' geopend. Elf Meerssense fotografen (geboren en/of woonachtig in Meerssen) exposeren hun werk van 26 juni tot en met 31 juli 2022 op grote borden in het Proosdijpark in Meerssen. 

1 juni 2022

Studio BKL bestaat vandaag - 1 juni 2022 - op de kop af 1 jaar.

Trots kijk ik terug op een dynamisch en succesvol eerste jaar. Ik breng een toost uit en bedank daarmee alle opdrachtgevers voor hun vertrouwen en de mooie opdrachten. Op u, op ons!

Barry Kerckhoffs

30 april 2022

Artikel in Jaarboek 2021. Stichting historische en heemkundige studies in en rond het Geuldal.

Barry Kerckhoffs heeft een artikel geschreven voor het jaarboek 2021 van de Stichting historische en heemkundige studies in en rond het Geuldal. De titel van het artikel is: “De tuin van Villa Kanjel; veranderingen in het landschap van de Kanjel in Meerssen/Maastricht “. Op 30 april j.l. is het eerste exemplaar van dit jaarboek aangeboden aan de familie Grouwels bij kasteel Vliek in Ulestraten. Het jaarboek is te bestellen op de volgende website: https//www.historiegeuldal.nl/bestellen/

16 mei 2022

Lezing 'Een parkensysteem in het Heuvelland'

Barry Kerckhoffs van Studio BKL heeft op 16 mei 2022 een lezing gegeven bij Past Rotarians Club Maastricht Jekerdal. Het thema van de lezing was 'Een parkensysteem in het Heuvelland, oftewel: het belang van Groenblauwe Structuren'.

29 maart 2022

Licht objecten Feldbiss-breuk, gemeente Beekdaelen

De door bureau Verbeek ontworpen (projectarchitect Barry Kerckhoffs) en Living Projects gerealiseerde Feldbiss-breuk lichtobjecten zijn geplaatst. Voor meer informatie: https://www.journaalvanbeekdaelen.nl/nieuws/nieuws/15124/lichtbakens-markeren-feldbissbreuk.

4 maart 2022

Ontwerp openbare ruimte Gasthuisplantsoen, Meerssen

In samenwerking met bureau Boosten Rats architectuur en stedenbouw gaat Studio BKL in opdracht van Wonen Meerssen een ontwerp opstellen voor de openbare ruimte van het Gasthuisplantsoen, Meerssen.

3 november 2021

Onthulling van drie Via Belgica banken in Riemst, België

Op 3 november j.l. zijn in Riemst (Be) door Schepen Peter Neven (Archeologie en Erfgoed) drie Via Belgica banken onthuld. De banken staan in Millen, Herderen en Vroenhoven. Barry Kerckhoffs van Studio BKL heeft de banken ontworpen. Het zijn nummer 10, 11 en 12 in de serie van Via Belgica meubels langs de Via Belgica in Nederland en België. Voor meer informatie, klik hier.

Studio BKL Via Belgica bank Riemst.jpg

15 oktober 2021

Gastles Basisschool de Wereldster, Meerssen

 

Op 15 oktober hebben de kinderen van Basisschool de Wereldster – in het kader van de Kinderboekenweek met het thema ‘worden wat je wil’ – kennis gemaakt met verschillende beroepen, zoals: een internist, een prenataal diagnostisch arts, een manager van het hart- en vaatcentrum en een psycho motorisch therapeut. Ook Barry Kerckhoffs van Studio BKL heeft iets verteld, namelijk over het werk van de landschapsarchitect.

2021-10-15 Gastles Studio BKL basisschool de Wereldster 02.jpg

22 juni 2021

Studio BKL is lid geworden van de Nederlandse Vereniging voor Tuin- en Landschapsarchitectuur

21 september 2021

Interview met Barry Kerckhoffs over het ontwerp van de kern van Bocholtz, gemeente Simpelveld.

Bij bureau Verbeek heeft Barry Kerckhoffs in 2017 het ontwerp opgesteld voor de herinrichting van de kern van Bocholtz. Els Peeters van de gemeente Simpelveld heeft Barry hierover geïnterviewd. Het interview is te lezen op: https://nl-nl.facebook.com/simpelveld. Het interview is ook hier te downloaden:

1 oktober 2021

Studio BKL is lid geworden van NaarBuitengoed.

Naar Buitengoed is de coöperatie van ondernemende organisaties in Buitengoed Geul en Maas die door samenwerking, synergie en creativiteit de cultuur, natuur, sociale samenhang én economie tot bloei brengen. In belang van het geheel én in het belang van zichzelf.

NaarBuitengoedLogo.png

1 juni 2021

Start Studio BKL

Op 1 juni 2021 is landschapsarchitect Barry Kerckhoffs gestart met studio BKL landschapsarchitectuur en buitenruimte ontwerp. 

LinkedIn.png

Studio BKL
Kuileneindestraat 33
6231 KE Meerssen
E: Barry@studiobkl.nl

bottom of page